Behandeling van kinderen en baby's

Veel klachten bij baby’s – zoals krampjes, overmatig huilen en reflux (opgeven) – ontstaan tijdens de bevalling. Gelukkig zijn de meeste klachten met shiatsu/viscerale therapie goed te behandelen.

Shiatsu-massage, cranio-sacraal therapie en viscerale manipulaties of bindweefsel massage in Schagen en omgeving

Ik ben Elana Spaans. In mijn praktijk gelegen in de omgeving van Schagen, zo’n 20 minuten rijden van Alkmaar of Den Helder en 10 minuten vanaf Heerhugowaard behandel ik patiënten uit de hele provincie Noord-Holland met lichaamsgerichte massagetherapie. Deze benadering is zacht en respectvol en ik hierbij maak onder andere gebruik van Shiatsu-massage, Cranio-sacraal therapie en Viscerale technieken. Deze aanpak is afhankelijk van de klacht en de behoefte.

Bekijk hier meer informatie over mijn behandelingen.

Behandeling bij baby’s

Ook al kan een baby het niet vertellen, vast staat dat geboren worden voor elke baby traumatisch is. Veel klachten bij baby’s – zoals krampjes, overmatig huilen en reflux (overgeven) – ontstaan tijdens de bevalling. Andere klachten vinden hun herkomst al tijdens de zwangerschap. Gelukkig zijn de meeste klachten met shiatsu/viscerale therapie goed te behandelen.

Bekijk hier meer informatie over de behandeling bij baby’s.

Mijn naam is Elana Spaans en ik ben 49 jaar oud. Al ruim 25 jaar houd ik mezelf intensief bezig met verschillende vormen van zowel oosterse als westerse massagetechnieken, waarbij ik me vooral heb verdiept in de oosterse vorm van preventieve geneeswijzen.

Elana Spaans

Integraal Manueel Therapeute

Shiatsu-massage

Binnen de alternatieve geneeswijzen begint Shiatsu-massage een vaste plek te krijgen. Over wat Shiatsu massage inhoudt bestaat echter vaak verwarring. Hierbij een korte uitleg over wat shiatsu massage is en hoe het werkt.

Total Body Reflex

Total Body Reflex is een nieuwe therapie die je begeleidt naar zelfherstel. Wanneer je uit eigen wil en inzicht leert handelen, ga je actief op zoek naar kracht, herstel en evenwicht.

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie bestaat voornamelijk uit subtiele technieken waarbij ontspanning centraal staat. Deze ontspanning is op zowel lichamelijk, mentaal als ook op emotioneel niveau merkbaar.

 

Viscerale Manipulaties

Viscerale manipulaties of bindweefsel massage zijn subtiele manuele technieken die het herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen (=viscera) ondersteunen.

 

* Alleen de behandeling Iokai Shiatsu valt binnen mijn VIS-lidmaatschap. Vergoedingen van verzekeraars en het klacht- en tuchtrecht geldt dan ook alleen voor Iokai Shiatsu. Alle andere behandelingen vallen buiten mijn VIS-lidmaatschap.

Contactformulier

Verwerking van gegevens

Praktijk voor Shiatsu en Cranio Sacraal therapie Elana Spaans hecht belang aan uw privacy. Om die reden verzoeken wij u enkel contactgegevens achter te laten in het bovenstaande contactformulier. Dit formulier is uitdrukkelijk niet bestemd voor het delen van uw medische gegevens. Ik neem graag persoonlijk contact met u op om een afspraak in te plannen. Meer informatie over de verwerking van uw gegevens leest u in de privacyverklaring.

Contactgegevens

Elana Spaans
Heerenweg 178
1768 BJ BARSINGERHORN
06 1623 9746
info@elanaspaans.nl

Locatie

Bedrijfspagina met routeinformatie
Je kunt de oprit rechts van het huis oprijden en achterin bij de schuur parkeren.​​ Dan loop je links van de schuur naar achteren en kom je bij mijn praktijkruimte uit.

IBAN
NL91 RABO 0105247006
SVN-registratie
2019065
RBCZ-registratie
508048R
AGB code persoonlijk
90034500
AGB code praktijk
90013469